Routebeschrijving

LET OP: u moet NIET met de auto naar Veere. Het Buitencentrum ligt aan de Arnemuidse kant van het Kanaal door Walcheren. Met de auto vanaf Veere moet u via de N57, A58 en Arnemuiden rijden. Met de fiets (10 minuten) en te voet (half uur) kunt u rechtstreeks over de sluizen van Veere naar het Buitencentrum.

Vanaf snelweg A58 / Arnemuiden

Neem vanaf de A58 afrit 37 'Arnemuiden'. Volg de borden Arnemuiden in. Rijd in Arnemuiden rechtdoor door het oude dorp heen via het Schuttershof, over het spoor richting de nieuwbouwwijken. Volg de doorgaande weg tussen de nieuwbouw en de school en sportvelden door het dorp uit. Steeds rechtdoor blijven rijden (enkele kilometers) totdat u op een kruispunt aankomt met rechts een stukje bos en aan uw linkerhand een grote groene boerenschuur. Zowel rechtdoor als rechtsaf zijn hier doodlopend. Ga rechtsaf de 'Verlengde Weg naar Veere' in. Ga verder bij (*).

Vanuit Middelburg

Ga naar het NS station in Middelburg. Vanuit de richting van de Schroebrug (ophaalbrug) gaat u voor het station langs rechtdoor. Volg de weg langs het kanaal. Aan uw linkerhand liggen het waterschapskantoor, stadhuis en vervolgens het Tinq benzinestation. Ongeveer 100 meter na het benzinestation buigt de hoofdweg rechtsaf en gaat over het spoor heen. U volgt niet de hoofdweg, maar gaat rechtdoor, NIET over het spoor. Volg deze weg tot de rotonde. Ga op de rotonde rechtsaf (u neemt 1/3 van de rotonde). Dit is de Nieuwe Kleverskerkseweg. Rijd door tot over de Arnebrug, direct na de brug gaat de weg haaks linksaf. Na ongeveer 50 meter buigt de weg terug naar rechts, u gaat in deze bocht linksaf. Let op het fietspad! Volg deze weg langs het Arnekanaal. Na ongeveer 500 meter gaat de weg haaks rechtsaf (Kanaalweg), blijf de weg volgen langs het Kanaal door Walcheren, enkele kilometers rechtdoor (Verlengde weg naar Veere). Aan uw rechterhand ligt op een gegeven moment het dorp Kleverskerke, een stukje verderop komt u bij een kruising met aan uw rechterhand een grote groene boerenschuur. Rechtdoor en linksaf zijn doodlopend. Ga rechtdoor de doodlopende weg in. Ga verder bij (*).

(*) Laatste stuk per auto

Volg deze doodlopende weg tot bovenop de oude zeedijk. Bovenop deze dijk zijn links en rechts de inritten van onze buren. Hier moet u niet zijn. Rijd de dijk helemaal over, rechtdoor begint een fietspad, de weg zelf buigt direct scherp naar links. Na vervolgens een flauwe bocht naar rechts staat u bij de inrit van de parkeerplaats en voor de ingang van het Buitencentrum. Parkeer op deze parkeerplaats buiten het terrein van het Buitencentrum en zoek de beheerder of de leiding van uw groep op. Het halfverharde pad van het Buitencentrum loopt naar het stenen groepsgebouw. Dit pad is door de scherpe bochten aan het eind alleen geschikt voor gewone personenauto's, niet voor groot uitgevallen personenauto's en andere grote voertuigen. Er is voor de scherpe bochten GEEN ruimte om te keren. Rijd dit pad alleen op na overleg met de beheerder of de leiding van uw groep.

Vanuit Veere (NIET mogelijk per auto)

Ga vanuit het dorp Veere naar de sluizen in het Kanaal door Walcheren. Steek de sluizen over en ga linksaf. De weg gaat over in een fietspad langs het Veerse Meer. Blijf dit fietspad volgen. U passeert het terrein van de Scouting en de ingang van dit terrein. Het fietspad gaat hier weer over in een klein weggetje. Na ongeveer 300 meter over dit weggetje staat u voor een parkeerplaats met aan de linkerkant de ingang van het Buitencentrum.